Din lokala taxameterinstallatör
- Mer än bara taxameter

 026-664 406
070-1466 616

Välkommen till Taxameterteknik.

Taxameter

En taxameter är en kalibrerad mätare som används i taxibilar för att räkna ut hur mycket resan kostar. Prisberäkningen kan vara en kombination av startavgift, kilometerpris, samt pris per minut. Taxameterbestämmelserna varierar från land till land. I de flesta länder bestäms prisnivån av en kommunal eller statlig myndighet efter ansökan från taxibranschen. I Sverige är det Transportstyrelsen som har det övergripande ansvaret för tillsynen användandet av taxametrar. SWEDAC är det kontrollorgan som ackrediterar företag som tillåts installera och serva taxametrar.

Hur används en taxameter?

Ett fordon får bara användas i taxitrafik om det är försett med en godkänd taxameter. Utrustningen ska både vara kontrollerad och plomberad och ska ska besiktas senast ett år från installationen. Vid besiktningen ska en kontrollrapport upprättas.

Besiktningsorgan ska godkännas genom ackreditering enligt lagen (2011:791) om ackreditering och teknisk kontroll. Taxameterteknik i Gävle AB är ackrediterade av SWEDAC för installationer av taxametrar.

Kontakta oss för mer information eller beställning»

Nyttiga länkar:

Mer information om taxametrar och utbud »
(Structab)

Mer information om ackreditering »
(SWEDAC)

Vi levererar taxameter-lösningar till taxibolag.
Vi är ackrediterade installatörer av taxametrar.
Vi erbjuder kunder, stora som små, snabb service.

Kontakta Taxameterteknik | Beckasinvägen 3, 803 09 Gävle | 026-66 44 06 | info@taxameterteknik.se |

Vi är ackrediterade av SWEDAC för att installera taxametrar och alkolås.

Alla rättigheter reserverade © Taxameterteknik
Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK