Din lokala taxameterinstallatör
- Mer än bara taxameter

 026-664 406
070-1466 616

Välkommen till Taxameterteknik.

Däckservice

Vi på Taxameterteknik utför inte bara olika slags installationsarbeten, vi erbjuder även däckservice till både företag och privatpersoner.

Olika typer av däck

De flesta bildäck som tillverkas i dagsläget är så kallade radialdäck, det innebär att däckets textiltrådar går i en rätvinklig bana gentemot fälgen. Detta däck erbjuder ett bättre väggrepp än föregångaren som kallas för diagonaldäck, speciellt i de fall då vägbanan är ojämn och skadad.

Det finns speciella däck som är förstärkta och som är utformade för att kunna fortsätta rulla efter en punktering. Sträckan kan variera men gränsen brukar ligga någonstans vid 8-10 mil. Dessa däck kräver ofta specialutformade fälgar och är vanligtvis fabriksmonterade. Dessa så kallade Run flat-däck har en något sämre prestanda och bränsleekonomi, men har å andra sidan en högre säkerhet vid punkteringar som ofta kan leda till en olycka.

Under perioden 1 december - 31 mars är det lag på att man ska använda vinterdäck vid vinterväglag i Sverige, detta gäller såväl personbil som lätt lastbil och buss. Mellan 1 april - 30 november kan sommardäck användas om väglaget så tillåter.

Vinterdäck finns i tre olika kategorier:

Dubbdäck är den klassiska lösningen som erbjuder bäst grepp på isiga vägar. Nackdelen är att de har en större miljöpåverkan då de river upp en större mängd med skadliga partiklar från asfalten och på så vis försämrar luftkvalitén. De odubbade vinterdäcken av nordisk typ har liknande köregenskaper som dubbdäcken, dock ger de ett sämre grepp på ren is. Det är därför vanligare att man väljer dubbdäck i norra Sverige, medan det dubbfria däcket kan vara ett bra alternativ för dig som bor och kör mest i stadsmiljö.

Det odubbade vinterdäcket av europeisk typ fungerar allra bäst på våta vägbanor och rekommenderas därför inte för svenska förhållanden.

Kontakta oss för mer information eller beställning»

Nyttiga länkar:

Mer information om vår leverantör »
(Gummigrossen)

Kontakta Taxameterteknik | Beckasinvägen 3, 803 09 Gävle | 026-66 44 06 | info@taxameterteknik.se |

Vi är ackrediterade av SWEDAC för att installera taxametrar och alkolås.

Alla rättigheter reserverade © Taxameterteknik
Webb: Precis Reklam i Yodo CMS

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK